30.9.06

Päättäjät, nyt järki käteen!

Viime vuonna maakunnan yrittäjät esittivät maakuntaliitolle vakavan vetoomuksen koulutuksen järjestämisestä niin, että se vastaa entistä paremmin elinkeinoelämän tarpeita. Maakuntaliitto otti haasteen vastaan ja se on pitänyt maakunnassa seutukunnallisia työseminaareja, joissa on pohdittu toisen asteen koulutuksen tulevaisuutta.

Minulle on vahvistunut vahvistumistaan näkemys, että meidän päättäjien on nyt katsottava silmästä silmään sitä tosiasiaa, että seutukuntamme toisen asteen koulutus on lähivuosina suurien haasteiden edessä.

Emme voi enää odottaa. Tekojen aika on nyt.

Pielisen Karjalan työseminaarissa varsinkin johtavat sivistystointen viranhaltijat toivat esiin tämän huolensa. Huoli näytti kuitenkin kaikuvan kuuroille korville. Käsittämätöntä! Meidän päättäjien on tiedostettava, että viranhaltijat ovat oikeassa.

Puheet yhteistyöstä eivät enää riitä. Eikä riitä se seminaarissa kuultu vastaus, että ”me pidämme lukiomme”. Miten ihmeessä me saisimme yhteistyön toimimaan?

3 Kommentit:

Anonymous Anonyymi said...

Kyllähän koulukysymykset ovat aina vaikeita. Kyläkoulun lakkauttaminen voi joskus kestää pari vaalikautta. Nyt on kyse nuorten pitämisestä pitämisestä kotiseuduillaan.

lokakuuta 01, 2006  
Blogger Matti Kämäräinen said...

Huolestuttavaa on Nurmes-Valtimon väestötiedoista todeta tiimalasimainen supistuma 20-32-vuotiaiden ikäluokissa. Tuskaa lisää tutkimustieto, että vain 15% opiskelemaan lähteneistä palaa valmistuttuaan kotiseudulleen. Pysyvillä työpaikoilla asiaa voidaan helpottaa.

lokakuuta 02, 2006  
Blogger Matti Kämäräinen said...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

lokakuuta 02, 2006  

Lähetä kommentti

<< Alkuun