7.3.07

Loppusuora aukeaa

Hyvät ystävät. Tänään alkaa ennakkoäänestys. Se tarkoittaa sitä, että vaalityön loppusuora on aukeamassa. Itse haluan vielä tavata mahdollisimman monia ihmisiä henkilökohtaisesti. Se on tärkeää. Äänestäjät haluavat kohdata ehdokkaansa kasvokkain ja vaihtaa ajatuksia hänen kanssaan.

Viimeiset päivät olen kiertänyt ahkerasti maakuntaa soppatykin ja kodan kanssa. Olen kertonut jo aikaisemminkin, miten kohdalleen vaaliteemani ovat osuneet. Ne ovat olleet puheissa nytkin: Vanhusten asema, eläkkeiden ostovoiman riittämättömyys ja omaishoidon kehittäminen ovat olleet keskeisimpiä huolenaiheita lähes jokaisessa tilaisuudessa. Niiden kohentamiseksi lupaan tehdä hartiavoimin töitä, jos tulen valituksi kansanedustajaksi.

Huoli terveyspalvelujen karkaamisesta omalta paikkakunnalta on yhtä suuri huoli. Pystyvätkö kunnat palkkaamaan riittävästi henkilöstöä, sekin askarruttaa monia. Olen vastannut heille, että valtionosuusjärjestelmää on kehitettävä niin, että kuntalaisille saadaan järjestettyä tasapuoliset palvelut. Keskeisiä asioita ovat myös ruoan alv:n poistaminen, perintövero, työllisyys, tiet ja radat ja energiapolitiikka.