25.2.07

Uuden aluepolitiikan alku

Olen jo aikaisemmin kertonut viime viikolla puoluehallituksessa esitellystä uuden työn ohjelmasta. Torstaina sen hyväksyi ja julkaisi puoluehallituksen työvaliokunta. Ohjelmalla turvataan se, että täältä poissiirtyvien työpaikkojen tilalle saadaan uutta työtä. Se edellyttää talouden rakenteiden uudistamista, tuottavuuden parantamista ja yrittäjyyden vahvistamista.

Kun suomalaisen työn ohjelma toteutetaan, maan työllisyysaste voidaan nostaa reilusti yli 70 prosentin. Vain uusia työpaikkoja luomalla ja työttömyyttä vähentämällä voidaan kestävästi rahoittaa hyvinvointiyhteiskunnan palvelut ja tulonsiirrot.

Ohjelman mukaan kertaluontoisten menojen lisärahoitus olisi ensimmäisenä vuotena 130 milj. euroa, viimeisenä vuonna 145 milj. euroa ja koko vaalikauden aikana yhteensä 515 milj. euroa.

Lisäksi valtion varallisuutta voitaisiin sijoittaa säätiömallin pohjalta toimivan huippuyliopiston luomiseen. Elinkeinoelämä tekisi hankkeessa tiivistä yhteistyötä ja osallistuisi rahoitukseen. Uskon, että valtiovalta tässäkin tapauksessa jatkaisi yliopistojen yhteistyön hajauttamista. Meidän on tuotava vahvasti esille oman maakuntamme vahva metsä- ja energiaosaaminen.