21.2.07

Hoitajien palkka on osa turvallista tulevaisuutta

Nurmeksen ja Valtimon terveydenhuollon kuntayhtymässä on jo vuosien ajan kiinnitetty huomiota siihen, että pätevää henkilöstöä riittäisi myös jatkossa. Hoitohenkilökunnan riittävä määrä on yksi osa turvallista tulevaisuutta. Enää asiassa ei pitäisi päivitellä, vaan ryhtyä tuumasta toimeen. Sama koskee myös vanhustenhuollon hoitohenkilöstöä.

SDP on esittänyt omassa vaaliohjelmassaan 20 000 uutta työntekijää hoiva-alalle. työntekijöitä varmasti tarvitaan lissää, mutta ensin on hoidettava naisvaltaisen palkkaus kuntoon selvällä tasokorotuksella. Myös palvelurakenneuudistuksen mukannaan tuomat mahdolliset muutokset palvelujen tuottamismenetelmiin on tutkittava. Sitten lähdetään lisäämään henkilöstöä.

Hoitajan ammatin arvotusta pitää nostaa, ja paras keino siihen on nostaa palkkatasoa. Olen edelleen sitä mieltä, että julkisen terveydenhuollon henkilöstölle pitää saada ylimääräinen valtakunnallinen tasokorotus. Se ei siis ole yksin kuntien asia, vaan tarvittava määräraha pitää varata talousarvioon.

Nyt on jo kiire. Hoitajapula on jo pitkään ollut arkipäivää. Ongelma vain pahenee, kun suuret ikäluokat alkavat jäädä eläkkeelle.