6.2.07

Vaalikamppailu kiihtyy

Vaalien lähestyminen alkaa näkyä kentällä. Kansanedustajaehdokkaat ovat vilkkaasti liikkeellä, monia on nähty täällä Ylä-Karjalan seudullakin. Myös itse teen vaalityötä todella vakavissani ja kiertelen maakuntaa. Paikasta toiseen siirryttäessä on aikaa ajatella omia motiivejani ja tavoitteitani.

Olen joskus aikaisemmin sanonutkin, että minulle politiikassa on aina ollut kyse yhteisten asioiden hoitamisesta. Tämä asenne on varmasti perua lapsuudenkodistani. Olen asiakeskeinen ihminen ja se on auttanut monessa tilanteessa. Riitaa ei ole päässyt syntymään, kun eri mieltä ovat olleet asiat, eivät ihmiset. Asiakeskeisyyden pidän mielessäni myös vaalityössä.

Myös omia vaaliteemojani olen miettinyt. Valitsin teemoiksi jo viime kesänä arvokkaan vanhuuden, tasa-arvoisen terveydenhuollon ja turvatun tulevaisuuden. Ajattelin, että jotakin on pahasti vialla, kun ihmiset tänä päivänä pelkäävät omaa vanhuuttaan ja muutenkin tulevaisuutta. Meidän on luotava maahamme sellainen ilmapiiri, että kaikki tuntevat ja tietävät olonsa turvatuksi. Että ketään ei jätetä tiepuoleen. Tässä asiassa on pistettävä pystyyn todellinen aivoriihi, jossa pohditaan maan asenneilmastoa. Asian tärkeys vain vahvistui käytyäni tänään sosiaali- ja terveysturvaa pohtivassa paneelissa Kiteellä.