16.1.07

Mustaa ja valkoista

Perloksen uutinen synkensi koko maakunnan mielet. Minussa uutinen nosti taas pintaan sen vaatimuksen, että yritysten pitäisi kantaa myös tiettyä yhteiskuntavastuuta. Nyt vastuu ei toteudu millään tavalla, kun yritykset siirtävät toimintojaan kokonaan pois Suomesta. Valtio on jo luvannut erityistoimenpiteitä maakuntaan. Sitä ennen meidän on kuitenkin tehtävä kaikki mahdollinen Perloksen irtisanomisten perumiseksi.

Valoa kajasti Pielisen Karjalasta, jossa Valtimon, Lieksan ja Nurmeksen yhteistyö eteni loikalla.

Kuntien yhteinen valtuustoseminaari nimittäin hyväksyi yksimielisesti nelikohtaisen loppuraportin. Kunnat jättävät valtiolle yhteisen palvelujen toteuttamissuunnitelman. Tehtävät jaetaan hajautetun isäntä-(vastuu-)kuntamallin mukaisesti niin, että jokaisella on jokin hallintokunta hoidettavana.

Eikä siinä kyllin. Samalla kuntien valtuutetut päättivät - edelleen yksimielisesti - käynnistää kuntaliitosselvityksen. Siitä järjestetään kansanäänestys todennäköisesti seuraavien kuntavaalien yhteydessä.

Hyvä päivä siltä osin. Lähdimme seminaariin varovaisen toiveikkaina, mutta lopputulos oli enemmän kuin osasimme odottaa. Valtuutetut olivat paneutuneet asiaan suurella vakavuudella.

2 Kommentit:

Anonymous Anonyymi said...

Kyllä sitä seminaareissa päätetään, mutta mitenkäs sitten suu pannaan, kun periaatepäätökset muuttuvat konkreettisiksi ihmisiksi ja sukunimiksi?

tammikuuta 20, 2007  
Anonymous Anonyymi said...

Maanantaina PARAS-hanke on Nurmeksen osalta kaupunginhallituksessa. Oletan, että asia etenee seminaarin linjauksen mukaisesti. Jos selvitystyössä päädytään kuntaliitosten kannalle, kansa äänestää. Lopullinen ratkaisu vasta sitten.

tammikuuta 20, 2007  

Lähetä kommentti

<< Alkuun