21.12.06

On aika hiljentyä viettämään joulua

Joulunalusviikko on ehkä ollut loppuvuoden kiireisin, vaikka kokouksia on ollut vain kaksi: maanantaina maakuntaliiton hallitus ja eilen kaupunginvaltuusto.

Maakuntaliiton hallituksessa oli lausunnolla Ratahallintokeskuksen "Rautatieliikenne 2030-suunnitelma". Sen mukaan perusradanpitoon käytetään lähivuosina 420 milj. euroa vuositasolla. Suunnitelmaan sisältyvät Porokylän-Vuokatin ja Joensuun-Ilomantsin parantamiset vuosina 2007 - 2010. Lieksan-Porokylän välin perusparantaminen tapahtuu suunnitelman mukaan vuosina 2011 - 2015.

Meidän kunnallisten ja maakunnallisten vaikuttajien on nyt pidettävä huoli siitä, että radanpidon pitkän aikavälin suunnitelma myös toteutuu. Meidän on toimittava niin, että radan käyttö lisääntyy. Se on haaste myös eduskuntaan pyrkiville ja sinne keväällä pääseville kansanedustajille.

Joka vuosi juhlapyhien läheisyys työllistää hammaslääkäreitä enemmän kuin normaalit viikonloput, mutta kaikki kolottavat hampaat ja muut akuutit suuvaivat on nyt saatu hoidettua. Perheen joulun valmistelussa vaimo, Helena, on kantanut suurimman vastuun. Siitä hänelle suuri kiitos. Tänään suuntaan itse viimeisille jouluostoksille.

On aika hiljentyä viettämään joulua. Lapset tulevat kotiin maailmalta. Menemme luonnon helmaan mökille. Aatonaattona käymme katsomassa Nurmeksen Immanuel -jouludraaman, ja aattona käymme kirkossa. Näin syntyy joulun tunnelma, jota korostaa mökillä ympäröivä hiljaisuus.

Toivotan kaikille blogini lukijoille itseni ja perheeni puolesta Rauhaisaa Joulua ja Menestyksellistä Uutta Vuotta 2007.