8.2.07

Tästä ollaan yhtä mieltä

Ilmastonmuutos otetaan nyt vakavasti. Kaikki seuraavat merkkejä: mitä tarkoitti pitkä ja sateinen syksy, tai mitä tarkoittaa se, että tänä talvena lunta on tullut vain nimeksi. Tällaisia kysymyksiä herää väkisinkin, kun kuuntelee ja lukee uutisia, joissa pohditaan, voidaanko talven laturetkiä olleenkaan järjestää lumen puutteen vuoksi. Nämä havainnot ovat vain esimerkki. Jokainen tietää luetella lisää muutoksen merkkejä.

Olen samaa mieltä pääministeri Matti Vanhasen kanssa, joka on painottanut, ettei ilmastonmuutosta ei pidä vähätellä. Asiaa on pohdittu useamman kerran myös Helsingin Sanomien pääkirjoituksissa.

Näyttää siltä, että muutos johtuu ihmisen omista toimista. Siksi meidän on nyt puututtava omiin tekemisiimme. Meillä Pohjois-Karjalassa se tarkoittaa muun muassa sitä, että maakuntahallituksen lausunnolle lähettämä luonnos bioenergiaohjelmaksi on otettava tosissaan. Jos olemme vihmerästi liikkeellä, voimme saada yhden Suomeen suunnitelluista suuremmista bioenergiavoimalaitoksista omaan maakuntaamme. Se on ihan mahdollista.

1 Kommentit:

Anonymous Anonyymi said...

Tervehdys Matti
Näytät jo luovuttaneen hyvällä mahdollisesti tulevan biovoimalaitoksen Joensuuhun. Siitähän maakuntaliittokin varmaan lähtee. Tosin en ymmärrä, miksi nämä ohjelmat pidetään piilossa julkisuudesta ja lausuntoja pyydetään vain niiltä tahoilta, joilta tiedetään saatavan oikea vastaus.
Keskittäminen on tässäkin asiassa pahasta ja väärin. Bioenergia on ekologista vasta silloin kun sitä tuotetaan hajautetusti, lähellä kulutuspaikkaa. Tehokkuuden ja ekologian lisäksi hajautettu tuotanto parantaa alueiden tasa-arvoisuutta. Periferian työllisyyskin parantuisi pieneltä osin.
Kaikkea Josekin syöttämää ei pidä niellä sellaisenaan. Pielisen-Karjalassa osataan ihan samoja asioita.
VmH

helmikuuta 11, 2007  

Lähetä kommentti

<< Alkuun