28.10.06

Kolme asiaa, joista en tingi


Kansanedustajaehdokkaaksi lähtiessäni mietin, mistä asioista en tingi, minkä asioiden takana seison tilanteessa kuin tilanteessa. Kolme asiaa kiteytyi tärkeimmiksi.

Ensimmäinen koskee tulevaisuutta. Olen sitoutunut tiukasti siihen ajatteluun, että tulevaisuuden pitää olla mukana kaikissa päätöksissä, joita tänään teemme. Yhteiskunta muuttuu ja sitä emme voi eikä meidän pidä estää. Tärkeänä pidän kuitenkin sitä, että kaikkien, niin nuorten kuin vanhempien, elämä on pystyttävä turvaamaan kaikissa muutoksissa.

Toinen tinkimätön asia liittyy vanhuksiin. Vanhuus ei saa turvaton ja pelottava asia. Jokaisen meistä on voitava mennä kohti vanhuutta luottavaisesti ja turvallisin mielin ilman, että tarvitsee pelätä tai miettiä, miten minun käy. On aika muuttaa vanhustenhoitoa koskevat kauniit ajatukset teoiksi.

Ja kolmas asia liittyy minulle niin tuttuun terveydenhuoltoon. Jokaisella täytyy olla oikeus hyvään ja tasa-arvoiseen terveydenhuoltoon asuinpaikkaan, ikään, varallisuuteen ja maantieteelliseen tai sosiaaliseen asemaan katsomatta. Tämäkin on asia, josta en halua tinkiä ja jonka eteen haluan tehdä töitä.

Näistä kolmesta asiasta löytyy enemmän tietoa nettisivultani. Sieltä löytyy lisää kannanottojani muun muassa omalääkärijärjestelmästä, veteraanipalveluista, vanhusten palveluista, nuorista ja kansanedustajien yhteistyöstä. Nämä vain esimerkkeinä.