24.10.06

Vauhtia Karjalan radan peruskorjaukseen

Toista oli ennen, kun sai Nurmeksesta illalla nousta yöjunaan ja herätä hyvin nukutun yön jälkeen Helsingissä.

Viime viikolla alkaneen Finnairin lakon takia valitsin matkustusvälineeksi junan huomista Itä-Suomen neuvottelukunnan kokousta varten. Lähden aamuyöllä jäisille teille ja nousen junaan Kuopiosta vähän ennen kuutta. Puolilta päivin alkaa kokous ja illalla tulen junalla takaisin ja olen vielä saman vuorokauden aikana kotona Nurmeksessa.

Meidän ratamme peruskorjaus nousee esille Talvivaaran kaivoshankkeen yhteydessä. Tulevan kaivoksen ratayhteys on suunniteltu rakennettavaksi Murtomäen kautta Savon rataan. Nyt pitäisi saada kainuulaiset ja savolaiset ymmärtämään, että järkevämpää olisi rakentaa lyhyempi ja halvempi yhteys suoraan Talvivaarasta Maaselkää kohti Karjalan rataan. Erotuksella voitaisiin peruskorjata rataa.

Tuleva kaivosyrittäjä on ilmoittanut, ettei kaivoskuljetusten reiteillä ole niin suurta merkitystä. Tärkeintä on, että tavara kulkee varmasti ja kokonaistaloudellisesti pisteestä A pisteeseen B. Asioita pitäisi käsitellä kokonaisuuksina.

Tökkiikö ratahallintokeskuksen ja ministeriöiden yhteistyö? Tuohon kysymykseen haemme maakuntajohtaja Pentti Hyttisen kanssa vastausta huomenna eduskunnassa Itä-Suomen neuvottelukunnan kokouksessa.

2 Kommentit:

Anonymous Anonyymi said...

Olisikohan ministeri Kääriäinen viimeisenä lenkkinä teitä vastassa? Hänhän on vuosikymmenet puuhastellut 5-tien ja Savon radan kehityksen parissa. Siinä se poliitttinen voima maakuntien kesken punnitaan. Savolaiset edustajat kun löytävät heti toisensa pienenkin uhan ilmaantuessa ympäriltä. Myötäilevät pohojalaisia olemalla hiljaa saavat lähes aina tahtonsa läpi.

lokakuuta 25, 2006  
Blogger Matti Kämäräinen said...

Maakuntien edustajien yhteistyö on erittäin tärkeää asioiden viemiseksi toivottuun lopputulokseen. Ensi vaalikaudella asia on entistäkin tärkempi: meidän edustajamäärä putoaa kuuteen.
Kyllä eilinen kokous osoitti itäsuomalaisilla olevan yhteishenkeä. Suurista linjauksista oltiin kovin yksimielisiä.
Puolustusvaimain kansliapäällikkö korosti ministeri Kääriäisen roolia Kontiorannan varuskuntakysymyksessä (tapasin hänet syyskuussa Numeksen veteraanijuhlassa). Se oli kuulemma jo listattu ministeriössä lopetettavaksi.
Matti Kämäräinen

lokakuuta 26, 2006  

Lähetä kommentti

<< Alkuun