30.12.06

Tavoitteita, haaste ja menneen muistelua

Olen asettanut uudelle vuodelle ison tavoitteen: haluan tehdä kovaa vaalityötä, joka varmistaa kolmen kansanedustajan valinnan keskustan ehdokasjoukosta. Henkilökohtainen tavoitteeni on olla noiden kolmen joukossa. Vaalityöhön lähden päättäväisenä ja nöyränä.

Vaaliteemani on "Turvallisesti tulevaisuuteen" (kuuntele minuutin puhe). Se tarkoittaa muun muassa nuorten vaatimusten huomioimista päätöksenteossa. Nuoret ovat tulevaisuus, ja heidän käsissään on myös keski-ikäisten tulevaisuus. Koulutusjärjestelmiä on kehitettävä vastaamaan kysyntää ja pätkätöistä on päästävä eroon.

Tulevaisuutta on myös muuttaa energiatuotantoa niin, että aletaan suosia uusiutuvia energialähteitä, erityisesti puun käyttöä. Sillä on meidän alueellamme työllistävä, energiapoliittinen ja metsänhoidollinen merkitys.

Turvallista tulevaisuutta on myös taata kotimainen elintarvikehuolto, joka työllistää 300 - 400 000 henkilöä. Vaaliteemani toteutuminen edellyttää, että maatalouden kannattavuus turvataan kansallisin toimenpitein myös jatkossa. Elinvoimaiset perheviljelmät ovat oman elintarviketalouden peruskivi.

Minun mielessäni turvalliseen tulevaisuuteen kuuluvat myös arvokas vanhuus ja hyvä, tasa-arvoinen terveydenhuolto. Näitä laajoja kokonaisuuksia avaan myöhemmissä kirjoituksissani ja puhetilaisuuksissani.

Lähestyvät vaalit ova tuoneet mieleeni nuoruuteeni, jolloin hyppäsin korkeutta ja kiertelin piirikunnallisia ja kansallisia kisoja. Kaveritkin kehuivat, että olet sinä melkoinen aitumus. Myöhemmin siirryin jalkapalloon ja maalivahdiksi, kun joukkuepeli alkoi tuntua mielekkäämmältä. Yhtenä joukkueen jäsenenä olen myös nyt vaalien alla, kun me keskustalaiset kilpailemme ehdokasjoukkueena tavoitteenamme kolmen ehdokkaan valinta eduskuntaan.

Nuoruuden kilpailut edelleenkin mielessäni haastan Kähkösen Laurin avoimeen kisaan Pielisen Karjalan ääniherruudesta. Istuvana kansansanedustajana Laurilla on kylläkin reilu etumatka, mutta aikomukseni on tarjota hänelle kova vastus. Lopputuloksen ratkaisevat äänestäjät. Uskon, että Lauri on samaa mieltä kuin minäkin: me teemme toistemme arvomaailmaa kunnioittavan reilun ja rehdin vaalityön. Toivon, että Lauri ottaa haasteen vastaan. Toivon myös, että tämä kisa tuo meille molemmille valtakirjan Arkadianmäelle.

Vuoden lopuksi summaan vielä vähän mennyttä vuotta. Hammashuollossa pystyimme vastaamaan haasteisiin: koululaiset saimme hoidettua, ja aikuishoidossa pystyimme vastaamaan kysyntään. Nurmeksessa jonotusaika vastaanotoille vaihtelee tällä hetkellä 2-4 viikkoon.

Myös Nurmeksen kaupunginhallitus- ja valtuustotyöskentely on sujunut hyvin. Avoin yhteistyö poliittisten ryhmien välillä on mahdollistanut sen, että vaikeitakin asioita on saatu vietyä päätökseen. Ensi vuoden talousarvion sisältö valmisteltiin kahdessa valtuustoseminaarissa. Niiden tuloksena talousarvio turvaa kuntalaisille riittävät, meidän maksukykyyn raamittuvat palvelut.

Toivotan kaikille lukijoilleni ja kanssakulkijoilleni onnellista ja menestyksellistä uutta vuotta.