12.11.06

Juhlakiertue huipentui Valtimolla

Keskustan Pohjois-Karjalan piiri on järjestänyt puolueen 100-juhlavuosikonsertin, pienen musiikillisen juhlan, kaikissa kunnissa. Eilen konsertit olivat Nurmeksessa ja Valtimolla.

Kiertue on ollut antoisa meille eduskuntavaaliehdokkaille, jotka olemme kiertäneet mukana esittäytymässä yleisölle. Väliajalla olemme tavanneet kentän väkeä ja vaihtaneet kuulumisia. Samalla meidän joukkuehenkemme on syttynyt; Nyt tunnemme toisemme ja voimme talvella ryhtyä tositoimiin. Tiukkana tavoitteena on säilyttää keskustan kolme kansanedustajaa.

Ennen Nurmeksen konserttia meillä oli oma pienimuotoinen juhla, joka alkoi seppeleen laskulla sankarihaudoille. Jussi Säämänen kertoi historiikkissaan puolueen roolista Nurmeksen kunnallispolitiikassa viimeisen 40 vuoden aikana. Nurmeksen poliittinen lähihistoria on hyvin mielenkiintoinen. Pöytäkirjoista löytyvät vain päätökset, mutta meillä on vielä hyvämuistisia, aktiivisesta poliittisesta toiminnasta vetäytyneitä neuvoksia, joilta on saatavissa tarkempi lähihistoria muistiin. Puheiden jälkeen nautimme piirin kiertueesta. Nurmes-talon Hannikaisen salin akustiikka pääsi oikeuksiinsa. Pianisti antoi erityismaininnan hyvin soivasta flyygelistä.

Valtimolla kokoonnuimme ravintolatiloissa. Sali oli lähes täynnä. Varmaankin ympäristöstä johtuen tunnelma oli välitön, solistit esiintyivät vapautuneesti ja kaksituntinen vierähti nopeasti.
Lopuksi huomasimme olleemme kaksikielisellä alueella, kun Harakan Paavo toivotti meille turvallista kotimatkaa suomeksi ja karjalan kielellä.

Ensi lauantaina on piirikokous ja viimeinen 100-vuotisjuhlakonsertti Joensuussa. Minulla tulee tusina täyteen. Uskallanpa sanoa, että osaan puolueen historian jo aika hyvin.