6.11.06

Laajakaistayhteydet Nurmeksen 2007 talousarvioon

Nurmeksen kaupunginhallitus teki merkittävän päätöksen maanantai-iltana. Me emme odottele enää Digitan ratkaisuja vuoden 2009 joulukuuhun saakka, vaan valtuustolle esitettiin, että ensi vuoden talousarvioon varataan 80 000 euroa laajakaistayhteyksien järjestämiseen koko Nurmeksen alueelle. Hankkeeseen odotetaan maakuntaliiton avustusta noin 40 000 euroa. Esitys asiassa oli kaupunginjohtajan ja se hyväksyttiin yksimielisesti. ATK-osasto voi aloittaa tarjousten valmistelun heti. Tälle vuodelle on jo varattu riittävästi määrärahaa.

Olen iloinen tästä päätöksestä. On hienoa, että saamme toimivat langattomat yhteydet kaikkialle Nurmekseen, sillä perinteiset lankayhteydet ovat hitaita, eivätkä ne avaa kaikkia tiedostoja. Olen ottanut aiemmin kantaa laajakaista-asiaan blogissani 12.9.
Laajakaistayhteyksien järjestäminen oli suurin yksittäinen lisäys ensi vuoden talousarvioon, jonka virkamiesesitys pohjautui valtuustoseminaareissa luoduille linjauksille. Kaupunginjohtajan pohjaesityksessä tilikauden tulos oli 41 000 euroa, mutta hallituksen muutosesitykset pienensivät tulokseksi 16 000 euroa.
Kaikki talousarvion muutosesitykset syntyivät yksimielisesti kaupunginjohtajan esityksestä yleiskeskustelun jälkeen.

Suurin yksittäinen määrärahan pienennys oli nuorisokeskuksen hoitokorvauksen alentaminen 25 prosentilla. Se on valtuustolle tulevassa talousarvioesityksessä 60 000 euroa. Jos Loma-Nurmeksen kehitys jatkuu myönteisenä, niin se poistuu vähitellen kokonaan kaupungin talousarviosta.